Μυστηριώδη Μέρη

Περίεργα Ευρήματα

Αρχαίες
 Γραφές 

Δημοφιλείς Ειδικοί

Επιστημονικά Μυστήρια 

Σχετικοί Σύνδεσμοι

Βιβλιοπωλείο

  Είστε εδώ: world-mysteries.com » αρχική σελίδα

Πλοήγηση

  Νέα
  Στο προσκήνιο
  Βιβλιοπωλείο
  Αρθρογράφοι
  Desktop Wallpaper
  Αναζήτηση
  Σχετικά με εμάς
  Βραβεία
  Τα σχόλιά σας
  Συνεργαστείτε
  ΕπικοινωνίαΚαλώς ήρθατε


Ουκούν επισκοπώμεν αυ τούτο, ώ Ευθύφρων, εί καλώς λέγεται, ή εώμεν και ούτω ημών τε αυτών αποδεχώμεθα και των άλλων, εάν μόνον φή τις τι έχειν ούτω συγχωρούντες έχειν, ή σκεπτέον τι λέγει ο λέγων;

Σωκράτης, Ευθύφρων 9ε

Πώς να περιηγηθείτε στο web site?

Κάντε click εδώ >>


Flag of United Kingdom
English Version


 What's New: Τα πιο πρόσφατα άρθρα και προσθήκες

Επισκεφθείτε την ενότητα  What's New >>


Πραγματοποιώντας αγορές μέσω των συνδέσμων αυτού του δικτυακού χώρου υποστηρίζετε και βοηθάτε το συνεχιζόμενο έργο του World-Mysteries.com. Διαλέξτε ένα "μυστηριώδες" δώρο για κάποιον δικό σας. 

Επισκεφθείτετε το  Βιβλιοπωλείο μας για μερικές προτάσεις. 
Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη! 


Ο χάρτης του Piri Reis (in Greek) | Piri Reis Map (in English)


Ο χάρτης του Piri Reis απεικονίζει τη δυτική ακτή της Αφρικής, την ανατολική ακτή της Νοτίου Αμερικής και τις βόρειες ακτές της Ανταρκτικής. Η βορινή ακτογραμμή της Ανταρκτικής παρουσιάζεται με εξαιρετική λεπτομέρεις. Όμως το πιο σημαντικό ερώτημα δεν είναι πώς ο Piri Reis κατόρθωσε να αποτυπώσει με τέτοια λεπτομέρεια τις ακτές της Ανταρκτικής, 300 χρόνια πριν αυτή αναλυφθεί, αλλά το ότι ο χάρτης του παρουσιάζει την ακτογραμμή όπως αυτή είναι κάτω από τους πάγους. Γεωλογικές μελέτες έχουν δείξει ότι η τελευταία εποχή που η Γή της Βασίλισσας Maud θα μπορύσε να χαρτογραφηθεί, ελεύθερη από πάγους, ήταν 4.000 χρόνια πχ


Tiahuanaco, Αρχαιοαστρονομία και Κατακλυσμικοι Μύθοι 
Ένα νέο άρθρο του Martin Gray. Στις αρχές Ιανουαρίου του 1998, ο Martin Gray αγόρασε ένα παλίο Volkswagen van και ξεκίνησε για ένα μακρύ ταξίδι στη Νότιο Αμερική. Για ένα χρόνο ταξίδεψε, διανύοντας 22.000 μίλια πάνω σε απόκρημνα βουνά και μέσα από πυκνές ζούγκλες. Επισκέφθηκε και φωτογράφησε περισσότερες από 150 τοποθεσίες, ιερούς χώρους και αρχαιολογικά μνημεία, σε 14 διαφορετικές χώρες. Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού αναζήτησης έζησε πλήθος συναρπαστικές εμπειρίες, από τρομακτικές μέχρι διασκεδαστικές. Υπήρξε θύμα 5 ληστειών (οι 3 από την αστυνομία), συναντήθηκε υπό δραματικές συνθήκες με Κολομβιανούς αντάρτες, γνώρισε αυθεντικούς Σαμάνους, έζησε νύχτες άγριου κεφιού σε λατινοαμερικάνικες ντίσκο και υπέροχες μέρες εξερεύνησης και διαλογισμού  σε ιερούς τόπους.


Logaritmisk spiral

Οι αριθμοί Fibonacci στη φύση
Οι αριθμοί Fibonacci είναι το αριθμητικό σύστημα της Φύσης. Εμφανίζονται παντού, από τη διάταξη των φύλων στα φυτά, μέχρι το μοτίβο των πετάλων σε ένα λουλούδι, τακομμάτια ενός κουκουναριού και τις βαθμίδες ενός ανανά. Οι αριθμοί Fibonacci βρίσκουν εφαρμογή, ή διέππουν, την ανάπτυξη κάθε ζωντανού οργανισμού, ένα απλό κύτταρο, ενά σπυρί σιταριού, μια κυψέλη μελισσών και ίσως την ίδια την ανθρωπότητα. 


Η Μεγάλη Πυραμίδα   - Η Γεωμετρία της Πυραμίδας
Ήταν σκόπιμη η εισαγωγή της χρυσής αναλογίας στη Μεγάλη Πυραμίδα του Χέοπος; Για ποιό λόγο θα εισήγαγε κάποιος τη χρυσή αναλογία σε μία πυραμίδα ή οποιοδήποτε άλλο κτίσμα; Ποιά ήταν η σημασία για τους Αιγυπτίους; Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι κατασκεύασαν τη Μεγάλη Πυραμίδα με σκοπό να τετραγωνίσουν τον κύκλο; 


Αρχαιοι Αστροναύτες - Αναθεώρηση
Στη σημερινή, διαστημική εποχή, με τις εντυπωσιακές τεχνολογικές προόδους, γίνεται σιγά σιγά προφανές ότι τα "θαύματα" και άλλα, φαινομενικά υπερφυσικά, συμβάντα που καταγράφονται σε αρχαία κείμενα, οι μεγαλιθικές κατασκευές και οι ενιγματικές γραμμές που είναι χαραγμένες  πάνω στη Γή, είναι αποτελε΄σματα ακι προϊόντα προηγμένης τεχνολογίας που ήταν ακατανόητη και δύσκολο να περιγραφεί από τους αρχαίους παρατηρητές. 

Αυτές οι απόψεις υποστηρίζονται από την υπόθεση ότι δεν πρόκειται για αρχαίους μύθους, αλλά για ιστορικά και επιστημονικά κείμενα. 


FREE desktop wallpapers
Βελτιστοποιημένα για ανάλυση 1024Χ768 (τα περισσότερα θα λειτουργήσουν σωστά και για ανάλυση 800x600).
Όλες οι εικόνες είναι ΔΩΡΕΑΝ  και προορίζονται για προσωπική, ΜΗ εμπορική χρήση μόνο.

Εμπορική αναδιανομή, υπό οποιαδήποτε μορφή ΔΕΝ είναι επιτρεπτή. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις εικόνες για οποιαδήποτε άλλη χρήση παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. 


Jonathan Gray - ο νέος εξωτερικό αρθρογράφος μας.
Γνωρίζετε για το σκάνδαλο που είναι υπό εξέλιξη στην επιστημονική κοινότητα; Πρόκειται για ένα σκάνδαλο που στερεί εσάς και την οικογένειά σας από πολλέ πλεονεκτήματα που θα έπρεπε να έχετε από την υπάρχουσα επιστημονική γνώση. Έχετε πιθανότατα εξαπατηθεί αρκετές φορές φέτος, μέσω παραπληροφόρησης, χωρίς ποτέ να το έχετε καταλάβει. Δείτε πώς μπορείτε να αποκρυπτογραφείτε μυστικά από το παρελθόν που θα σας εκπλήξουν. Μια εντυπωσιακή συλλογή από χαμένους θησαυρούς, μυστήρια και επιστημονικά μυστικά. Είναι αλήθεια ότι αρχαιολογικές ανακαλύψεις έρχονται να ανατρέψουν τη θεωρία της εξέλιξης;   


Φυσική Θεραπεία

"Το σώμα σας έχει ένα σχέδιο, ένα πρότυπο του τί είναι η τέλεια υγεία και φυσική κατάσταση και προσπαθεί συνεχώς να επιτύχει αυτή την κατάσταση για εσάς. Όταν κάνει πηγαίνει στραβά συμβαίνει γιατί εσείς επεμβαίνετε σε αυτή τη φυσική διαδικασία. Το να γίνει κανείς καλά είναι εύκολο, το να αρρωστήσει απαιτεί χρόνια συνεχούς, επιμελούς προσπάθειας."    Dr. Richard Schulze


Μυστικά Πλούτου, Ευμάρειας και Καλοπέρασης 

Τί θα θέλατε να αλλάξετε στον ευατό σας, τη ζωή σας και το μέλλον σας; Μάθετε παλίες και νέες τεχνικές για να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας και αυτών που είναι γύρω σας. 


Πλοήγηση 

Επισκόπηση των περιεχομένων του web site.


Επισκεφθείτε την ενότητα  What's New >>

Send to a Friend

 

 Το γνωρίζατε;

 

Η Πυραμίδα του Ηλίου  (Teotihuacan, Mexico) και η Μεγάλη Πυραμίδα της Αιγύπτου έχουν σχεδόν την ίδια περίμετρο βάσης (η βάση της Μεγάλης Πυραμίδας είναι 1,03 φορές μεγαλύτερη από αυτή της Πυραμίδας του Ήλιου).

Ο λόγος της περιμάτρου βάσης προς το ύψος αποκλίνει μόνο κατά  0.05 %  από την τιμή  2π (6.2831853) για τη Μεγάλη Πυραμίδα και επίσης κατά 0.05 % από την τιμή 4π (12.566371) για την Πυραμίδα του Ήλιου. 

 

Αριστερή εικόνα: Συγκρίνοντας τη Μεγάλη Πυραμίδα της Αιγύπτου με την Πυραμίδα του Ήλιου στο Μεξικό 

Διαβάστε περισσότερα >>

 Πλοήγηση 

 Δείτε αυτή τη σελίδα σε άλλες γλώσσες: 

 

 Πλοήγηση

Η πλοήγηση σας προσφέρει μια επισκόπηση για το τί είναι διαθέσιμο σε αυτό το web site.

Εισαγωγή

Χρησιμοποιείστε βασικό μενού στην κορυφή κάθε σελίδας για να επιλέξετε κάποια γενική κατηγορία.

 

- Χρησιμοποιείστε θεματικό μενού στα αριστερά για να επιλέξετε κάποια υποκατηγορία.

- Εάν η υποκατηγορία απαιτεί κάποια άλλη ενότητα ψάξτε την κάτω από τις κεφαλίδες κορυφής 

- Είστε εδώ: βρίσκεται κάτω από το βασικό μενού (στην κορυφή ) και δείχνει που βρίσκεστε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. 

- Νέα (What's New) - προσφέρει πληροφορίες για πρόσφατες ανανεώσεις περιεχομένου και σχετικά διεθνή νέα 

- Δείτε ολόκληρη την ενότητα What's New 

- Αναζήτηση στο web site.

- Χρησιμοποιείστε την  Πλοήγηση για καλύτερο προσανατολισμό σε ότι αφορά τα διαθέσιμα θέματα.

- Δείτε την αρχική σελίδα σε ΙΣΠΑΝΙΚΑ, Βραζιλιάνικα-Πορτογαλικά, ΚΟΡΕΤΙΚΑ ή ΠΟΛΩΝΙΚΑ.

- ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ - σημαντικό μήνυμα σχετικά με τα περιεχόμενα στο web site

- Σχετικά - περιλαμβάνει τα στατιστικά επισκεψιμότητας 

  

  

 Αναζήτηση στο Web Site

 

 

 Ενδιαφέροντα Βιβλία

Διαλέξτε ένα "μυστηριώδες" δώρο για κάποιον δικό σας. Επισκεφθείτετε το  Βιβλιοπωλείο μας για μερικές προτάσεις. Πραγματοποιώντας αγορές (Amazon.com) μέσω των συνδέσμων αυτού του δικτυακού χώρου υποστηρίζετε και βοηθάτε το συνεχιζόμενο έργο του World-Mysteries.com.

     

Dead Men's Secrets by Jonathan Gray is 373 pages of pure dynamite.

You can have it in 10 minutes. The exciting part is it's available online NOW. It's easy to download. It's printable. NO WAITING.

These six FREE Bonuses are guaranteed only if you order Dead Men's Secrets on-line by October 14th, 2003: "Is There a Government Cover-Up", "Solomon’s Fleet Mystery: Phoenician Voyages to the South Pacific", "An Ancient Book Led Them To Treasure", "The Curse of the Pharaohs", One-on-One Consultation With The Author, Unlimited Lifetime Membership Updates.                                         click here >>

 Συνεργαστείτε και Υποστηρίξτε αυτό το Web Site

Όπως και σε εσάς, δε μας αρέσουν οι pop-up διαφημίσεις και τη επιθετική διαφήμιση.
Ώς αποτέλεσμα αυτό το web site είναι ουσιαστικά απηλλαγμένο από αυτές τις μορφές διαφήμισης. Έχουμε ενταχθεί σε μια σειρά προγραμμάτων συνεργασίας (affiliate programs) τα οποία πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι χρήσιμα στους επισκέπτες μας. Ελπίζουμε να καλύπτουμε με αυτό τον τρόπο μερικά από τα έξοδα ελιτουργίας μας. Αγοράζοντας βιβλία και άλλα προϊόντα μέσω μέσω των συνδέσμων υποστηρίζετε το έργο του  World-Mysteries.com.  

    1. Προτείνετε αυτό το site σε φίλους:   Send to a Friend

    2. Κάνετε δωρεές ( Γρήγορα, Εύκολα & με Ασφάλεια):

    3. Αγοράστε Dead Men's Secrets του Jonathan Gray (373 εκρηκτικές σελίδες).
        Μπορείτε να το έχετε σε 10 λεπτά ou can have it in 10 minutes. Εύκολο
        download Εκτυπώσιμο 

    4. Αγοράστε βιβλία από την Amazon.com:

    5. Αποκτήστε Ημερολόγιο του 2004:  Our 2004 Calendars Selection >>

    6. Ανακαλύψτε με ποιούς άλλους τρόπους μπορείτε να συνεργαστείτε για
        την υποστήριξη αυτού του  web site:   

Διαβάστε περισσότερα >>

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη! 

 

 Σχόλια επισκεπτών

 

 

Εξαιρετική ιστοσελίδα! Η επίσκεψή μου ήταν μια πραγματική απόλαυση. Κεντρίζει το μυαλό και προκαλεί σκέψεις. Υπάρχει σημαντική ποσότητα λεπτομερούς πληροφορίας σε μια ειρεία γκάμα θεμάτων. Διαπίστωσα ότι είναι σωστά τεκμηριωμένη, με πλήθος συνδέσμων προς τις πηγές των πληροφοριών, με την παρουσίαση αντιτιθέμενων ή αποκλινόντων απόψεων πάνω σε διάφορα θέματα. Πρόκειται ακριβώς για ότι ζητούσα στα πλαίσια πνευματικών προκλήσεων! Συνεχίστε την καλή δουλειά!

Renee M. Morin
Ontario, Canada

The Original Comment in English

Excellent site! I thoroughly enjoyed my visit. Very thought-provoking. There was quite a good amount of detailed information on a wide variety of subjects. I found that it was well annotated with plenty of links to specific reference material, with representation of opposing or divergent views on a variety of subjects. Just what I was looking for beyond the normal day to day types of intellectual challenges! Keep up the great work!

Renee M. Morin
Ontario, Canada

 

Δείτε ολόκληρη την  Ενότητα σχολίων >>

Send to a Friend

  Αποποίηση ευθυνών 

Οι απόψεις που παρουσιάζονται εδώ δεν εκφράζουν απαραίτητα το World-Mysteries.com, τον ISP ή οποιουσδήποτε χορηγούς (πρόσωπα ή οργανισμούς).

Αναφορές σε συγκεκριμένα εμπορικά προϊόντα, διαδικασίες ή υπηρεσίες, με τη χρήση της εμπορικής τους ονομασίας, του κατασκευαστή ή άλλης σχετικής πληροφορίας δεν αποτελούν παράγοντα αποδοχής ή προώθησης ή σύστασης χρήσης των από το World-Mysteries.com.

Σύνδεσμοι σε σελίδες εκτός του World-Mysteries.com (εξωτερικοί σύνδεσμοι) παρέχονται για τη διευκόλυνση του χρήστη και δε συνιστούν αποδοχή ή προώθηση ή σύσταση προς χρήση ή υιοθέτηση του περιεχομένου τους από το World-Mysteries.com.


Παρακαλούμε σημειώστε ότι η αποποίηση ευθυνών που παρουσιάζεται σε αυτή τη σελίδα δεν αφορά το περιεχόμενο των συνδεδεμένων sites. Σας ενθαρύνουμε να διαβάζετε προσεκτικά την αποποίηση ευθυνών, και τις δηλώσεις ασφάλειας προσωπικών δεδομένων και σφάλειας χρήσης οποτεδήποτε επισκέπτεστε ή αλληλεπιδράτε με κάποιο Web site.

 Copyrights

 

Copyright World-Mysteries.com. All rights reserved. Without limiting the rights under copyright reserved above, no part of this publication may be reproduced, stored in a retrieval system or transmitted, in any form or by any means (electronic, mechanical, photocopying, recording or otherwise), without the prior written permission of the copyright owner.

 

 Επικοινωνήστε μαζί μας

  • Send to a Friend

 

World-Mysteries.com was launched on March 26, 2002

Copyright 2002-2012 World-Mysteries.com